Et kaldt hode er et vinnerhode
Share
Tilbake Et kaldt hode er et vinnerhode

Et kaldt hode er et vinnerhode

Høysensitiv eller robust
Imens det ligger for mange ventende oppgaver på listen over restanse, og det brenner ellers på kontoret - sitter to ansatte på hvert sitt kontor. Det ulmer like hett under føttene på hver av dem, telefonen ringer uten stans. Den viktigste kunden er sårt nødt til å vente, og salget som kunne dratt inn månedens budsjett spises opp av utallige andre hastesaker. Salgssjefen har ørneblikket festet i nakken på hver av dem – og presset kan tas og føles på.

Forskjellen på de to ansatte er at èn har en høysensitiv personlighet, imens den andre har et mer robust følelsesspekter.

Den høysensitive personligheten føler på alt fra press, forventninger, lukt, lyder, lys og andres følelser. Den robuste har evnen til å stenge av og ikke føle så mye.

Skru av
Følelser er bra, og kan dras nytte av i forskjellige jobbsammenhenger der det mer pedagogiske og følelsemessige må på banen. Ellers må en bare innse, at i visse situasjoner er det viktigste å få ting gjort.

Goden av å kunne ”skru av” er å ikke å påføre seg selv enda mer press enn det allerede finnes. Restanselisten og telefonene som kimer, vil ikke forandres, forminskes eller forsvinne. Oppgavene er og blir de samme for begge parter. Forskjellen er åpenlyst hvordan de løser oppgavene sine.

Og oppgaveløsningen trenger ikke være så forskjellige de heller. Den høysensitive og den robuste kan ha den samme tilnærmingen, utdanningen og metodene for sine oppgaver. Men den ene sprekker under for høyt press, mens den andre er uberørt.

Vinnerhode
Når arbeidsdagen er over kan det hende at hver av partene har utført akkurat like mye arbeid med like resultater. Men den ene er emosjonelt utslitt, og følelsesmessig utladd. Den andre går fra jobb, legger jobben igjen ved utgangsdøra til kontoret – og føler ikke så mye mer enn akkurat det.

På lengre sikt, vil den emosjonelle slite seg selv ut. Den robuste vil sitte igjen med overskudd – samtidig som evnen til ”ikke å bry seg” så mye, tar rotta på en som overføler det aller meste.

Så vinneren i denne sammenheng, er som ellers i livet. Den som holder sitt hode kaldt, er den som til syvende og sist holder ut helt til slutt.


TilbakeDel:

Skriv en kommentar

Security code
Oppdater

SISTE INNLEGG

SISTE KOMMENTARER

OM WORK IT
Velkommen til vår uformelle men dog så innsiktsfulle blogg om arbeidslivet.

Her finner du alt fra faglig til humoristisk innhold.

Les og kos deg i kaffepausen!