Ferie, jobb og familie
Share
Tilbake Ferie, jobb og familie

Ferie, jobb og familie

Den første sommermåneden er her, og snart skal sommerglade nordmenn ta ut ferien sin - finne rekreasjon og hvile på sine feriedestinasjoner og fylle opp reservene som trengs for å gå nye arbeidsmåneder i møte.

Det er sikkert og visst at en del av oss ikke vil klare å legge arbeidet helt til side i løpet av de tre til fem ukene vi ikke er på jobb. Noen av oss har kanskje en jobb som ikke tillater oss å ta helt fri, andre klarer ikke slutte å tenke på alt som venter av forefallende arbeid tilbake på arbeidsbenken.

Likevel vil CK oppfordre alle til å ta en velfortjent ferie uten for mye hodebry i forhold til jobb. Mange har familie, nære og kjære vi skal feriere sammen med. Mennesker som betyr alt for oss, men som i arbeidshverdagens mas og kjas kanskje ikke vies like mye oppmerksomhet som vi skulle ønske.

I sommermånedene har vi en gylden mulighet til å sette familien på topp. Være sammen hver dag, ikke forholde seg til tid, rett og slett bare være sammen.

I avisene kan en ironisk nok hver sommer lese om tips for barnefamilier der arbeid og karriere står høyt for foreldrene. Hvordan skal vi tilpasse oss ferien, der hverdagens stress og mas ikke eksisterer - men der vi rett og slett skal være sammen hver dag og bare slappe av?

Dyrke kjærligheten, sommeren og ha det fint sammen. Kanskje noen av oss har glemt det essensielle i det å bare være. Fordi en i hverdagen må forholde seg til strenge tidsrammer, barnehage og skole, leksehjelp, slitne småbarn, hjemmekontor etter leggetid og slitne partnere som stadig må jobbe over. Og sånn går dagene i rasende tempo, uten at vi merker hvor tiden blir av.

Og når sommeren kommer, har vi rett og slett glemt hvordan vi skal dyrke roen og freden som finnes i det å sitte lenge ved frokostbordet, finne på sommerlige aktiviteter i fellesskap, gå hånd i hånd - barføtte i stranden - puste inn saltvannsduften og egentlig ikke gjøre en enseste verdens ting. Hver dag i tre uker.

CK har vel og merke ingen gode tips til hvordan enhver familie skal finne ferieidyllen - men oppfordrer alle til å sette familie, partnere, kjæreste, barn eller venner høyest denne sommeren - la jobben være i ferien, for så å komme sterkere tilbake til høsten.

Vi trenger en pause til være sammen, la hverdagens rasende tidsklemme hvine alene i stillhet - og finne roen sammen. Det skylder vi våre nære, og det skylder vi oss selv. Ikke minst barna, om noen av oss har det.

Med det ønsker Christiania Karriere alle en riktig god sommer, og en fantastisk ferieidyll!

God ferie!

TilbakeDel:

Skriv en kommentar

Security code
Oppdater

SISTE INNLEGG

SISTE KOMMENTARER

OM WORK IT
Velkommen til vår uformelle men dog så innsiktsfulle blogg om arbeidslivet.

Her finner du alt fra faglig til humoristisk innhold.

Les og kos deg i kaffepausen!