Emosjonell kunnskap
Share
Tilbake Emosjonell kunnskap

Emosjonell kunnskap

Det skorter ikke på arbeidstakere som i forskjellige situasjoner sitter igjen med en guffen magefølelse, etter å ha opplevd negative holdninger fra sine ledere. Det å gå på jobb med en urolig følelse av ikke å føle seg hørt, sett eller forstått, vil sette standarden for videre negative følelsesmønstre for den ansatte.

Flere arbeidstagere som har åpnet seg med sine frustrasjoner om hendelser på jobb, forteller om å være lei seg på grunn av det som oppleves som skitne oppsigelsesprosesser. Andre er sinte fordi sykdom ikke tas på alvor av lederen, og det å være sykemeldt mottas med det som føles som på langt nær føles som aksept. Andre føler rett og slett at arbeidet en gjør på jobb, ikke settes nok pris på.

CK har før beskrevet den tøffe lederen, som kjører over alt og alle. På den andre siden av skalaen har vi den empatiske lederen som viser forståelse og positive følelser i sitt lederskap. Dette er, helt åpenbart, mye viktigere i lederrollen, enn tidligere antatt.

Ledelse kan forstås som en emosjonelt ladet prosess. Til fordel for at følelser i lederskapet før ble sett på som forstyrrende for effektiv beslutningstaking har en nå gjennom transformasjonsledelse satt mer fokus på emosjonenes betydning for utførelsen av godt lederskap. Det å inspirere og motivere ansatte slik at de føler seg positivt utfordret, ønsket og verdifulle er viktige faktorer.

Med andre ord, i både oppsigelsesprosesser og ved sykdom, som ved så vel alle aspekter i en arbeidssituasjon – vil det emosjonelle samspillet mellom leder og medarbeider være av stor betydning for hvilken magefølelse du som ansatt går både til og fra jobb med. Og dermed også legger føringen for positivt ladet effektivitet på arbeidsplassen.

Tenk bare på topp tre av de lederne du vil rangere som de beste du noen gang har hatt. Hvilke egenskaper har disse innehatt?


TilbakeDel:

Skriv en kommentar

Security code
Oppdater

SISTE INNLEGG

SISTE KOMMENTARER

OM WORK IT
Velkommen til vår uformelle men dog så innsiktsfulle blogg om arbeidslivet.

Her finner du alt fra faglig til humoristisk innhold.

Les og kos deg i kaffepausen!